Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Annelik, Meditasyon ve Süt Temini

Henüz yeni ve gün içerisinde meşgul bir anneyseniz bebeğiniz için günde birkaç kez süt pompalamak adına zaman ayırmanın oldukça stresli, yorucu ve zor olduğunu bilirsiniz. Çünkü yapmanız gereken tek şey süt pompalamak değildir. Çoğu anne bununla birlikte birçok işi aynı anda yapabilme konusunda özel bir yeteneğe sahiptir. Örneğin besleme esnasında yemek yemek veya çalışmak çoğu anne için zamanla sıradan bir hal alır. Bu 15-20 dakikalık aralıklar da bu sebeple yine zamanla çok önemli bir hale gelir.

Emziren annelerin ortak kaygısı, bebeklerinin yeterince süt alamamasıdır. Öncelikle bu durumun normal olduğunu bilmelisiniz. Sizin için oldukça önemli olan günlük programınızı umursamayan oldukça küçük bir insanın beslenmesinden henüz yeni yeni sorumlu olmaya başlıyorsunuz. Doğal olarak beslenmesi ile ilgili kaygılarınızın olması, alışık olmadığınız bu yeni durum için oldukça normaldir. Ancak yine de sizlere iyi bir haber verelim: Eğer bebeğiniz sağlıklıysa ve kilo alıyorsa, süt tedariğiniz muhtemelen iyi durumdadır.

Günde milyonlarca şeyi başarmaya çalışan meşgul anneler için söylememiz gereken bir diğer önemli durum ise, bebeğinizi beslemeyi zorlaştırabilecek en önemli sorunun yoğun stres altında kalmanız olduğudur. Stres, özellikle doğumdan sonraki ilk birkaç haftada anne sütü arzının bir numaralı katilidir. Bu nedenle de uzmanlar, özellikle emzirme söz konusu olduğunda, bir bebeğe uygun şekilde bakmak için en önemli olan şeyin ebeveynlerin ruh sağlığı olduğunu vurgulamaktadır.

Emziren Anneler İçin Meditasyonun Faydaları

Emzirmenin psikolojik bir bileşeni vardır ve yaşadığınız stres, korku veya endişe miktarı, sağım sırasında ürettiğiniz süt miktarını etkileyebilir. Bunun nedeni, stres hormonlarının memenin süt vermesine neden olan hormon olan oksitosine müdahale edebiliyor olmasıdır. Vücut rahatladığında ve oksitosin salgılandığında bu hormon, sevgi ve bağlanma duygularını teşvik eder. Üstelik bazı araştırmalarda oksitosin hormonunun stresi azalttığı da gösterilmiştir. Farkındalık meditasyonu ise işte tam da böyle anlar için sizlere aradığınız rahatlama hissini sağlayacak olan bir meditasyondur. Vücudun gevşemesine yardımcı olur ve hayatınız için etkili bir stratejidir.

Anneler ve emzirme uzmanları, süt tedariğini artırmak için meditasyonu öneriyorlar. Meditasyon, sağlıklı reflekslere yardımcı olmanın yanı sıra vücudunuzdaki kortizol ve adrenalin düzeylerini de düşürebilir ve dopamin ile melatonini artırabilir. American Journal of Clinical Nutrition tarafından yayınlanan küçük ama ilginç bir deney, gevşeme terapisi de dahil olmak üzere emzirme desteği alan annelerin almayan annelere göre daha fazla yemek yiyen ve daha fazla uyuyan bebekleri olabileceğini de öne sürüyor. Bu sebeple hem kendiniz hem de bebeğiniz için kendinize zaman ayırmayı ve kendinizle zaman zaman baş başa kalmayı ihmal etmeyin.

Anne Sütü Üretimini Artırmak İçin Süt Pompalarken Meditasyon Yapmak

Bir çalışma, günde yirmi dakika sağım yaparken meditasyon kayıtları dinleyen kadınların süt üretiminde kontrol grubuyla karşılaştırıldığında %63'lük bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Farkındalık meditasyonu, beyinde stresi azaltabilir ve bağlanmayı uyarabilir. Üstelik en önemlisi emziren anneler için süt üretimini uyarabilen bir nörotransmiter görevi gören güçlü bir hormon olan oksitosin salınmasına da yol açar. Sağım seansınız sırasında meditasyon yapmak gevşemenizi sağlayabilir, anne sütü üretiminizi arttırabilir ve ruh halinizi de dengeleyebilir.

Farkındalık Meditasyonu Nasıl Uygulanır?

1.Ortamınızı seçin. Dikkatinizi dağıtmayan veya kesintiye uğratmayan, rahat, sessiz bir yer düşünün. Kendini rahat ve güvende hissedeceğiniz, gerçek dünyayla olan bağlarınızı kopartabileceğiniz bir yer seçin.

2.Rahatlayın. Nerede oturuyor olursanız olun size destek sağlayan, sabit, rahat bir koltuk bulun. Bir süre kalabileceğiniz bir pozisyonda olduğunuzdan emin olun.

3.Bir zamanlayıcı ayarlayın. Farkındalık meditasyonu, uzunlukla değil sıklıkla ilgilidir. Uygulamanızı geliştirdikçe meditasyonlarınız giderek uzayabilir, ancak günde 5 ila 10 dakikalık bir meditasyon uygulaması harika bir başlangıçtır.

4.Dikkatinizi toplayın. Yerleşmeniz ve dikkatinizi hayatınızda olup biten her şeyden uzaklaştırmanız biraz zaman alabilir. Unutmayın, meditasyon ilk başta alışılmadık veya garip gelebilir. Bu oldukça normaldir. Bu duyguları ortaya çıktıklarında kabul etmek için bir dakikanızı ayırın ve ardından odağınızı vücudunuza kaydırın.

5.Derin nefes alıştırmaları yapın. Gözlerinizi kapatın (veya isterseniz açık bırakın, bu sizin pratiğiniz) ve dikkatinizi nefes alıp vermeye odaklayın. Nefes verirken, vücudunuzdaki stresi attığınızı hayal edin. Zamanla her nefesi uzatmaya ve derinleştirmeye çalışın.

6.Şimdiki zamana odaklanın. Zihninizin başka yerlere gitmeye başladığını fark ederseniz, çevrenize uyum sağlamaya çalışın. O anda ne hissettiğinize, duyduğunuza ve kokladığınıza dikkat edin.

7.Duygularınızın farkına varın. Nefes alıp verirken vücudunuzu tepeden tırnağa tarayın. Odaklanmak için vücudunuzun bir bölümünü seçin. Hoş, nahoş veya nötr hissettirmesini bekleyin. Tutmakta olduğunuz gerginliği fark edin ve bırakmaya çalışın.

8.Nefesinize dönün. Ne zaman dikkat dağıtıcı şeylerle dikkatiniz dağılsa, nefesinizi gözlemlemeye geri dönün. Odak noktanızı her nefes alış ve verişinize geri döndürün.

9.Hazır olduğunuzda, gözlerinizi yavaşça açın (kapalıysa). İşte meditasyon. Buradaki en önemli adım kendinize karşı nazik olmaktır. Herhangi bir egzersiz gibi, meditasyon da pratik gerektirir. Farkındalık meditasyonunu ne kadar çok uygularsanız verim alma olasılığınız da o kadar artar.

Unutmayın ki stres anne sütü üretimini etkileyebilse de, olası tek neden bu değildir. Düşük süt tedariği ile ilgili endişeleriniz varsa doktorunuza veya emzirme uzmanınıza danışmanız kesinlikle çok önemlidir. Dilerseniz web sitemizde yer alan diğer bloglara da göz atabilir ve ihtiyaç duyduğunuz diğer konular hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Dr.Brown’s ürünlerinden ihtiyaç duyduklarınıza ulaşmak isterseniz tüm ürünlere buradan ulaşabilir ve bizimle iletişime geçmek isterseniz de web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Dr.Brown’s size ve ailenize sağlıklı günler diler.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.