Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Annelerin Hamilelik Döneminde, Babaların Bebekle Bağ Kurabilmesinin 3 Yolu

Anne karnındaki bebekler hakkında daha fazla şey öğrendikçe, gebelikteki zamanın sadece fiziksel gelişimlerinin ötesinde olduğunu ve üstelik tüm bu süreç boyunca çevresel her şeyin de bebeğin anne karnındaki gelişiminde ne kadar etkili olabileceğini anlamaya başlıyoruz. Çevre farkındalığı, bebek doğmadan çok önce başlar ve bu sebeple de bebeğin uyaranlara içgüdüsel bir tepki verme yeteneği gelişir. Konuyu basitçe özetlemek gerekirse, hamilelik sırasında bebeğiniz üzerinde önemli bir etkiniz olur. Hamilelik sırasında bebeğinizle ne kadar ve ne ölçüde etkileşim kurduğunuz, çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel sağlığının gelişmesinin yanı sıra, çocuklarınızla olan ilişkinizin yaşam boyu sürecek olan kalitesinde büyük rol oynayabilir.

Bariz nedenlerden dolayı, anneler bazen hamilelik sırasında bebekle daha basit bir bağ kurar ancak bu, eşlerinin bu şekilde seçeneklerinin olmadığı anlamına da gelmez. Aslında, babalar hamilelik sırasında bebekle annelerin yaptığı birçok şekilde bağ kurabilir.

  1. Anne İle Bağ

Babaların eşlerinin hamile olduğu haberine nasıl tepki verdikleri, en hafif tabirle çok bireyseldir. Ancak hamilelik geliştikçe babaların anneye verdikleri tepkiler, bebekle bağ kurmanın mükemmel bir yoludur. Hepimiz hamileliğin aslında nadiren mükemmel olduğunu biliyoruz. Tüm hamilelik süreci boyunca gece terlemeleri, bol miktarda kusma ve durdurulamayan gözyaşları olabilir ve bütün bu süreç “öngörülemez” kelimesinin yeniden tanımlanmasına sebep bile olabilir. İşte bu yüzden her bebek tekmesinde ve banyo molasında eşinize destek olmak, sizi sadece eşinize yakınlaştırmakla kalmaz, aynı zamanda tüm bu sürecin nedeni olan küçük bebeğiniz ile de yakınlaştırır. Ve böylelikle bir bebek ile sürdüreceğiniz yeni hayatınızın nasıl değişeceği konusunda da biraz deneyim kazanabilirsiniz.

Bununla ilgili olarak yapabileceğiniz bazı şeyleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Etkileşimde Kalın

Anne ve bebeğin kaç haftalık olduğu, annenin karnı ve bebeğin büyümesinin nasıl ilerlediği gibi anne ve bebeğin buluştuğu kilometre taşlarına dikkat edin. Bebek odasını oluşturmaya, duş listesini hazırlamaya, bebek için gerekli malzemeleri toplamaya ve genel olarak bebeğinizin gelişine hazırlanmaya eşlik edin. Eşiniz ile birlikte bir mağazaya gidin ve küçük bebeğinizi karşılamak için birkaç kıyafet seçin. Bebeğinize hangi kitapları okuyacağınızı, onunla hangi müzikleri çalacağınızı ve bebeğiniz ile birlikte hangi etkinlikleri deneyimleyeceğinizi tartışın. Bu yalnızca sizi ve eşinizi daha da yakınlaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda bebeğiniz nihayet dünyaya geldiğinde ebeveyn olarak kendinizi bebeğinize daha hazırlıklı hissetmenizi de sağlayacak.

Eşiniz İçin Orada Olun

Hamilelik oldukça zor bir dönemdir. Ödüllendirici, şaşırtıcı, özel ve güzel olduğu kesinlikle doğrudur ancak aynı zamanda gerçekten çok zor bir dönemdir. Üstelik bu zorluk yalnızca anne için değil sizin için de zordur. Ancak yine de esas zorluğu çeken kişi hamile kadındır. Bu sebeple bu zor dönemde hepimizin iç dünyamızda sahip olduğumuz derin anlayış kuyusundan faydalanın; eşinize ne zaman ve nerede ne yapabileceğiniz konusunda yardım edin: Ayak masajları bu dönemde eşinize tarifsiz bir rahatlama sağlayabilir, daha fazla ev işinde rol almanız inanılmaz derecede naziktir veya eşiniz hasta olduğu zamanlarda ona yardım edip edemeyeceğinizi sormak düşünceli bir davranıştır. Bir insan yaratmanın tüm zorluğunu üstlendiği için ona teşekkür etmek ve olağanüstü bir süreç yaşadığını kabul etmek bile, ikinizi daha da yakınlaştırmada uzun bir yol kat etmenizi sağlayacaktır. Sonuçta bu durum sonsuza kadar sürmeyecek ve desteğiniz tüm bu süreç sonlandığında (hormonları tarafından hala ele geçirilmiş olsa bile) eşiniz tarafından takdir edilecek.

Hamilelik Hakkında Bilgi Edinin

Bir erkek hamile olmanın nasıl bir şey olduğunu asla tam olarak kavrayamaz. Elbette, empati kurması ağırlığı büyüyen bir kadının daha az yalnız hissetmesine yardımcı olur, ancak hamilelikte bundan çok daha fazlası var. Hamilelik sırasında bir kadının zihnine ve vücuduna olanları ve buralarda neler yaşadıklarını öğrenmek, yüzeyin altında neler olduğunu görebilmeyi dolayısıyla da eşinizin neler yaşadığını anlamanıza yardımcı olabilir. Hem eşinizi dinleyerek hem de konu hakkında kitaplar okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

  1. Sonogramlara gidin

Bazı babalar için, fasulye şeklindeki bebeğinizin ilk bulanık resmi, bebekle bağ kurmak için yalnızca bir bilet demek olabilir. Bazıları için ise birkaç ziyaret daha gerektirebilir. Ancak her sonogram ziyaretine giderek, bebeğinizin içinin giderek büyümesini, sizi bebeğinize her seferinde daha da yaklaştırmasını izleyebilirsiniz. Elbette, sonogram resimleri ve videoları canlı olarak o ortamda bulunamadığınız zamanlarda da harikadır. Ancak canlı deneyim hakkında söylenecek bir şey var ki, gerçek zamanlı olarak hareket ederken kalp atışlarını ve anne karnındaki sesleri duymak bu dünya üzerinde paha biçemeyeceğiniz anlardan birisidir.

  1. Bebeğiniz İle İlgilenin

Bebeğiniz ile doğrudan ve dolaylı olarak etkileşime geçmenin ve doğmadan önce onu daha iyi tanımanın iki farklı yolu vardır.

Bebeğiniz İle Konuşun

Bebeğiniz ile konuşun, ona şarkılar söyleyin, annesinin karnını ovalayın ve genellikle küçük bebeğinizin sizi duyabildiğini ve bu dünyaya daha gelmeden sesinizi tanıyacağını bilmenin keyfini çıkarın. Bebeğinizle ne kadar doğrudan etkileşime geçerseniz, birbirinizi o kadar çok tanırsınız ve doğduğu zaman aranızda oluşacak olan bağ o kadar güçlü olur.

Bebeğiniz Hakkında Bilgi Edinin

Hamilelik sırasında bebeğin gelişimi hakkında elinizden gelen her şeyi okuyun. Bebekleri genel olarak tanımak, kendi bebeğinizi daha hızlı tanımanıza yardımcı olması açısından tahmin edemeyeceğiniz boyutlarda harikalar yaratacaktır. Sizi ne zaman duymaya başlayacaklarını ve hangi uyaranların hangi aşamalarda faydalı olabileceğini ve sonuç olarak neleri sevip sevmediklerini de bu yol ile öğrenebileceksiniz.

Eşiniz ile bağ kurmak, bebeğinizin anne karnında büyümesini izlemek ve bebeğiniz ile etkileşim kurmak, hamilelik sırasında bebeğinizle bir bağ geliştirmenize yardımcı olacaktır. Üstelik bu eylemler, her günün her saniyesinde gittikçe daha çok yaklaşan fakat kimsenin hatırlatmadığı malum ‘‘son’’u daha gerçek hale getirmeye yardımcı olabilir. Elbette, bağ kurma yeteneği, bir kişinin çabaya ve zamana açık olmasını gerektirir. Bu nedenle, bu şekilde kalabilmeniz için kendi öz bakımınızı da uyguladığınızdan emin olun. Dinlenmek, bebek konusuna ara vermek ve yalnız kalmak, enerjinizi korumak için bazen gerekli olabilir. Çünkü sahip olduğunuz her enerjiye bu süreçte ve sonrasında çok fazla ihtiyacınız olacak.

 

Bu ve bunun gibi daha fazla ebeveyn-bebek veya anne-bebek iletişimi hakkında bilgi edinmek, bebek bakımında kullanılması doktorlar tarafından tavsiye edilen ürünlerimizi incelemek ve ilk kez ebeveyn olacak olan ailelerin bebek bakımına dair bilmesi gerekenleri öğrenmek isterseniz tüm bunların yer aldığı web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Bizimle iletişime geçmek isterseniz 7/24 sizleri bekliyor olacağız!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.