Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Anne Sütünü Artırmak İçin Yapılması Gerekenler

Asla yeterli anne sütünüz yokmuş gibi hissedebilirsiniz, buzdolabınızı süt torbalarıyla doldurmuş olsanız bile. Bu süreçte sütünüzün biteceğinden endişelenmeniz gayet normaldir. Ya da sütünüzü sağmada ve bebeğinizi beslemede anne sütü azlığı çekiyor olabilirsiniz, bu da bebeğinizin artan iştahına yetmenize engel olabilir. Anne sütü miktarınız bebeğinizin mevcut isteğinin gerisinde kalıyorsa, anne sütü miktarınızı doğal olarak artırmanız için sizlere kanıtlanmış ve olumlu sonuç garantisi verilmiş birkaç öneri sunacağız.

Sıcak Kompres Uygulayın

Bebeğinizi emzirmeden önce göğüslerinize sıcak, nemli bir kompres uygulayın. Nemli ısı, dolaşımı artırma, süt kanallarını açma ve sütün akmasını sağlama gibi şaşırtıcı bir etkiye sahiptir. Bu etkilerin hepsi sütünüzün akmaya başlamasını teşvikler. Bu yaklaşım basit olduğu kadar etkilidir de.

Süt Miktarınızı artırmak için göğsünüze masaj yapın, yaptırın

Göğüs masajını öğrenmek emziren anneler için gerçekten faydalı olabilir. En iyi sonucu almak için göğüslerinize nemli ısı uyguladıktan sonra masaj yapmayı deneyin. Göğüslerinizi emzirmek için uyarmak adına iki adımı takip etmeniz gerekir:

Parmak uçlarınızı kullanarak, göğsünüzün üst kısmından başlayarak meme ucunuzun üzerinden aşağıya doğru çok hafif şekilde masaj yapın.

Daha sonra göğsünüze sıkıca bastırın ve sütün meme uçlarınıza doğru akması için dairesel hareketlerle masaj yapın.

Bebeğinizi Daha Sık Besleyin

Muhtemelen bunu çokça duymuşsunuzdur ve bu bilgi doğru. Bebeğinizi ne kadar çok beslerseniz vücudunuza sütün gerekli olduğunu o kadar fazla bildirirsiniz. Ne kadar az emzirirseniz, vücudunuza sütün gerekli olmadığını söylemiş olursunuz. Günde 8-12 kez beslemek yeterli ve iyi bir aralıktır.

Bebeğinizi beslerken anı en iyi şekilde değerlendirin. Bebeğinizi çıplak emzirmeyi, ten tene temasın tadını çıkarmayı, bebeğinize sarılmayı ve onu sevmeyi deneyin. Göğüslerinizi, sütün daha rahat şekilde akması için uyaran oksitosin gibi hormonlar bu sayede serbest bırakılır.

Bebeğinizi Besleme Rutininizi Ayarlayın

Anne sütü miktarınızı artıracak şekilde rutininizi ayarlamanın iki yolu vardır: 

Bebeğinizi emzirme sırasında meme değiştirmeniz ve emzirme sırasında sütünüzü sağmanız.

  • Emzirirken Meme Değiştirmek: Bu yöntem tam anlamıyla ismi gibi bebeğinizi göğüsten göğse değiştirmenizdir. Bir memenizde başlayın ve bebeğiniz tam rahatça emmeye başlamak üzereyken onu diğer memenize geçirin. Bu uygulamayı devam ettirin, aralarda bebeğinizi hazır tutmak için gazını çıkarmayı ve bezini değiştirmeyi de eksik etmeyin.
  • Emzirirken Süt Sağmak: Aynı anda çok iş yapmayı seven anneler buraya toplanın! Süt pompanızı hazırlayın, bebeğinizi emmeye başlamasına izin verin ve pompanızı diğer göğsünüze yerleştirip çalıştırın. Emzirirken süt sağmak, her iki memenin de boşalmasına yardımcı olur ve sonrasında sütün memelerinize daha eşit şekilde dolmasını sağlar.

Anne Sütünü Artırmak İçin Güçlü Pompalama Yöntemi

Güçlü pompalama metodu emziren anneler arasında anne sütünü artırmak adına oldukça yaygın bir yöntemdir, özellikle de gün boyunca emziremeyen anneler için önemlidir. Güçlü pompalama yalnız kalabildiğiniz herhangi bir yerde yapılabilir ancak günde sadece bir kez yapılmalıdır ve aynı zamanda her gün yapmayı da unutmamalısınız. Yöntemi şu şekilde uygulayınız:

  1. 10 dakika boyunca dinlenin.
  2. 10 dakika boyunca sütünüzü sağın.
  3. 10 dakika boyunca dinlenin
  4. 10 dakika boyunca tekrar sütünüzü sağın.

Beslenmenizi El Üstünde Tutun

Bu bölüm iki aşamadan oluşuyor. Birincisi, süt miktarınızı artırabilecek yiyecekler ve bitkiler yemeniz ve ikincisi de besin seviyenizi korumanızın öneminden oluşuyor.

Anne Sütünüzü Artıracak Yiyecekler ve Faydalı Bitkiler

Tabii ki elimizde anne sütünü artırdığı söylenen hızlı, düzenli alabileceğiniz yulaf ezmesi var. Bunun yanı sıra kesinlikle yenilebilir olan anne sütünü artıran kurabiyelerde (laktasyon kurabiyeleri) bulunan ve anne sütünü artırmada olumlu sonuç garantisi verilen bir diğer besin ürünü Keten Tohumu’ dur. Birçok anne Çemen Otu’ na da sıcak bakmaktadır. Yerel aktarlarda anne sütünü artıran (laktasyon) çay karışımlarını, yonca ve yulaf samanını aynı zamanda da Çemen Otunu hap şeklinde bulabilirsiniz. Hazır gitmişken demir, B vitamini ve süt üretimini artırdığı söylenen diğer mineralleri içeren Bira Mayasını da alabilirsiniz.

Unutmayın ki herhangi bir bitkiyle yan etki yaşayabilir ya da yaşamayabilirsiniz. Beslenmenizde ciddi değişikler yapmadan önce doktorunuzla veya emzirme uzmanıyla görüşmeniz son derece önemlidir.

Anne sütünün yüzde 88’inin su olduğunu göz önüne alırsak, mümkün olduğunca sık su tüketmeniz gerekir. Yeterli ve iyi bir hedef, emzirme başına yaklaşık 240mL’ dir.

Besin Maddeleri Anne Sütü Üretiminizde Çok Önemlidir

Bebeğinizi emzirmeniz kalorileri yakar ve vücudunuzdan besin maddeleri alır. Bu yaşamın güzelliği ve büyüsüdür. Siz ne tüketirseniz tüketin, bebeğiniz ihtiyacı olan besin maddelerini vücudunuzun bir yerinden alacaktır. Bu nedenle kendinize dikkat etmeniz için yemeğinizden önemli besin maddelerini bol miktarda almanız ve eksik olduğunuz kısımları desteklemeniz çok önemlidir. Protein, vitaminler, mineraller, bağışıklık güçlendiriciler enerjinizi geri kazanmanıza, kendinize gelmenize ve daha iyi hissetmenize yardımcı olmak için her zaman yanınızda. Anneler, sizin de kendinize iyi bakmanız lazım. Ve yeni bir yemek rejimine başlamadan önce mutlaka doktorunuzla nasıl hissettiğiniz hakkında konuşun. Bazı semptomlar belirli eksikliklerin göstergeleridir.

Anne sütü azlığı emzirme süreciniz boyunca gelip gidebilir. Anne sütünü artırmaya yönelik bu bilindik yöntemler yıllardır anneler tarafından kullanılıyor. Siz de anne sütünü artıran bu yöntemler arasından işinize yarayacak birkaç tanesini bulabilirsiniz. Eğer hala anne sütü azlığı ile mücadele ediyor ve başka semptomlar yaşıyorsanız, ortada başka bir durumun olup olmadığını öğrenmek için doktorunuz veya emzirme danışmanınızla mutlaka konuşun.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.