Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Anne Sütü Ve Mama İle Kombine Besleme

Yeni ebeveynler genellikle bebeklerini beslemenin "doğru" yolunu bulmaya çalışırken bunalmış hissederler, ancak bebekleri besleme konusunda herkese uyacak tek bir cevap yoktur. Bunun sebebi her ailenin benzersiz olmasıdır. Bu sebeple de doğru beslenme seçeneğinin sizin ve bebeğiniz için en iyi olan yöntemi bulmanız olduğunu söyleyebiliriz. Yani formülle besleme veya emzirmenin illa herhangi birini seçmeniz gerekmez.

Kombine Besleme Nedir?

Ek veya karma beslenme olarak da bilinen kombine beslenme, bebeğinizin anne sütü ve mama kombinasyonuyla beslenmesidir. Bu besleme türünü tercih etmeniz için birden fazla sebebiniz olabilir. Örneğin; annenin süt miktarının düşük olması, ebeveynlerin işe geri dönmesi, emzirmeye bir partnerin dahil edilmesi, birden fazla bebek sahibi olmak, emzirmeyi uzatmak istemek, anne veya bebekle ilgili tıbbi sorunlar veya sadece canınız bu şekilde yapmak istediği için bile karma yani kombine beslenmeyi tercih edebilirsiniz.

Kombine Beslemenin Faydaları

Gün içerisinde esneklik ve rahatlık sağlar.

Emzirme ve süt sağma bebeğinizi anne sütüyle beslemek için tercih edebileceğiniz yöntemlerdir. Ve bu şekilde evde olmadığınız zamanlarda da bebek bakıcınız bebeğinizi anne sütü ile besleyebilir. Ancak mama takviyesinin de eklenmesiyle bebeğinizi nasıl ve nerede besleyeceğiniz konusunda daha fazla özgürlüğe sahip olursunuz. Örneğin işe veya okula dönüyorsanız, bu size beslenme seçeneklerinde biraz daha esneklik sağlar. Çünkü süt sağma ile evde bekletebileceğiniz anne sütü miktarı bellidir ve bazen sütünüz yeterli olmayabilir. Bu nedenle bebeğinizin beslenme programına mama takviyesini ekleyebilirsiniz.

Bebeğinizin yeterince süt aldığından emin olursunuz.

Bazı anneler yeterli süt üretmekte zorluk yaşayabilir. Mama takviyesi yapmak, ebeveynlerin, bebeklerinin yeterince yemek yediğini, büyüdüğünü ve gelişmek için ihtiyaç duyduğu besinleri aldığını bilerek rahat etmelerini sağlar.

Diğer bakıcılara yardım etme fırsatı vermiş olursunuz.

Kombine besleme aynı zamanda partnerlere veya diğer bakıcılara da beslemeye katılma şansı verir. Bu, babaların, büyükanne ve büyükbabaların veya diğer aile üyelerinin bebekle bağ kurması ve beslenme sorumluluklarını paylaşması için harika bir yoldur. Ayrıca böylelikle anneler de gerçekten büyük bit ihtiyaç duydukları dinlenme zamanına sahip olabilirler.

Emzirme zorluklarını minimuma indirmeye yardımcı olur.

Sütün az olması veya emzirme sırasındaki ağrılardan çeşitli fiziksel veya tıbbi durumlara kadar olabilecek her türlü sıkıntıdan kaynaklanacak durumlar dolayısıyla emzirme bazen istenildiği kadar sorunsuz gitmeyebilir. Mamayla besleme böyle anlarda sorun çözülene kadar oluşacak olan boşluğu doldurmaya yardımcı olabilir veya annenin ve bebeğin ihtiyacı olduğu sürece anne sütüne destek olarak devam ettirilebilir.

Başarılı Kombine Beslemenin İpuçları

Formül mamaları bebeğinize yavaşça tanıtın.

Mama vermeye hazır olduğunuzda, bebeğinizin sindiriminin daha iyi desteklenmesi için mama vermeye yavaş yavaş başlamak gerekir. Bunun için bebeğinizin biraz aç ama yine de sakin ve mutlu olduğu bir zamanı seçin (düzenli emzirme seansından bir veya iki saat sonrasını bu zaman için tercih edebilirsiniz). Böylece mamanın tadına alışırlar ve bir dahaki sefere daha kolay bir şekilde mama ile beslenmesinin yolunu açmış olursunuz. Bu aynı zamanda vücudunuza daha az anne sütü üretmeye alışması için zaman tanır ve göğüslerin şişmesi gibi rahatsızlıklardan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

Her iki beslemede de benzer bir deneyim yaratın.

Emzirme ve mama ile besleme arasındaki benzerlikleri sürdürmek, bebeğiniz için tanıdık bir rutin oluşturacak ve ikiniz için de anne sütünden mamaya geçişi kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır. Bu durum, emzirme deneyimini taklit etmek için ten tene temas sağlamak anlamına gelebilir. Mamanın oda sıcaklığında ve hatta soğuk olarak sunulması son derece güvenli olsa da, bazı bebekler daha çok anne sütüne benzemesi için ısıtılmasını tercih edebilir.

Her bebek farklıdır ve beslenme tarzları da bu sebeple farklılık gösterir. Karışıma mama eklemeyi düşünüyorsanız ve sorularınız varsa, sizin ve bebeğiniz için uygun bir rutin bulmanıza yardımcı olması için doktorunuza başvurabilirsiniz. Bu ve benzeri yazılara ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilir ve bloglarımıza göz atabilirsiniz. Ayrıca bebeğinizin ihtiyaç duyacağı tüm bebek malzemelerine de sitemiz üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Sormak istediğiniz tüm sorularınız için 7/24 bizimle iletişime geçebilirsiniz. Size ve küçük ailenize mutluluklar diliyoruz :).

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.