Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Anne Sütü Temini Nasıl Arttırılır

Hiçbir zaman yeterli denecek miktarda bir anne sütünden bahsedilemez. Ve hatta dondurucunuz önceden hazır olarak beklettiğiniz süt poşetleriyle dolu olsa bile, yola çıktığınız zaman yanınıza bu poşetlerin hepsini alacak olmanız dahi yeterli miktarda sütünüzün olmadığını size düşündürebilir. Ancak bu düşünceleriniz ve bu konu hakkında endişelenmeniz oldukça normal bir durumdur.

Sütünüzü pompalama ve bebeğinizi besleme sırasında sütünüz ile ilgili sıkıntı çekiyor olabilirsiniz, bu da bebeğinizin artan iştahına ayak uyduramamanıza neden olabilir. İşte böyle durumlarda bebeğinize sunduğunuz süt, bebeğinizin istekleri için yetersiz kalıyorsa, anne sütü temininizi doğal olarak artırmak için aşağıdaki kanıtlanmış ve yeminli püf noktaları deneyebilirsiniz.

Memenize Sıcak Kompres Uygulayın

Bebeğinizi emzirmeden önce memenize sıcak ve nemli bir bezle kompres uygulayın. Nemli ısı, dolaşımı artırma, süt kanallarını açma ve boşalmayı teşvik etme gibi inanılmaz bir yeteneğe sahiptir. Bunların tümü sütünüzün akmaya başlamasını kolaylaştırır. Bu şekilde bir uygulama sizin için oldukça basit ama etkili olacaktır.

Süt Teminini Artırmak için Memenize Masaj Yapın

Meme masajını öğrenmek, emziren anneler için gerçekten oldukça faydalı bir durumdur. En iyi sonucu alabilmek için nemli ısı uygulamasını yaptıktan sonra memenize masaj yapmayı deneyin. Memenizi emzirmeyi kolaylaştırmak adına uygun hale getirmek için iki adım bulunmaktadır:

  • Parmak uçlarınızı kullanarak, memenizin üstünden aşağıya doğru ve meme ucunun üzerine çok hafif bir baskı kullanarak masaj yapın.

 

  • Ardından memenize sıkıca baskı uygulayın ve sütü meme uçlarınıza doğru teşvik etmek için dairesel hareketlerle masaj yapın.

Bebeğinizi Daha Sık Besleyin

Muhtemelen bunu defalarca duymuşsunuzdur çünkü bu yöntem oldukça doğru bir yöntemdir. Bebeğinizi ne kadar çok beslerseniz, vücudunuza sütün gerekli olduğu konusunda o kadar çok sinyal vermiş olursunuz. Aynı şekilde bebeğinizi ne kadar az emzirirseniz, vücudunuza sütün gerekli olmadığı sinyalini o kadar çok vermiş olursunuz. Bu yöntemin en doğru uygulanma şekli adına iyi olan besleme sıklığı günde 8-12 kez beslemektir.

Bebeğinizi Besleme Rutininizi Ayarlayın

Anne sütü temininizi artırmaya yardımcı olmak için besleme rutininizi ayarlamanın iki yolu vardır. Bunlar; emzirmek ve emzirirken pompalama yapmak yöntemleridir.

  • Emzirme Yapılan Memeyi Değiştirmek: Bu yöntem, bebeğin beslendiği memeyi diğer meme ile kelimenin tam anlamıyla değiştirme uygulamasıdır. Herhangi bir memenizden bebeğinizi emzirmeye başlayın ve bebeğiniz tam rahat emmeye geçmek üzereyken onu diğer memenize yönlendirin. Bebeğinizi emzirirken uyanık tutmak için gazını çıkartmayı ve bebek bezi değişikliği yöntemlerini kullanarak bu uygulamayı sürdürün.

 

  • Emzirirken Pompalama Yapın: Eğer siz de gün içerisinde fazla işi olan annelerdenseniz, pompanızı hazırlayarak, bebeğinizin beslenmek için emme yapmasına izin verin ardından pompayı diğer memenize yerleştirin ve yeniden çalıştırın. Bebeğinizi emzirirken pompalama yapmak, her iki memenin de boşalmasına yardımcı olur ve vücudunuz için daha eşit bir yeniden doldurmayı tetikler. Sizin için en fazla miktarda süt üretmek için hangi ayarın en iyi sonucu verdiğini anlamak adına birden fazla ayara sahip bir pompa edinmeyi deneyin. Elektrikli pompa işinize yaramazsa manuel meme pompasını deneyebilirsiniz.

Anne Sütünü Artırmak için Güçlü Pompalama

Pompa güç saati, emziren anneler arasında süt tedarikini artırmak için popüler bir yöntemdir. Bu durum özellikle bebeğini tüm gün emziremeyen anneler için daha da önemlidir. Pompa güç saati, biraz mahremiyet bulabileceğiniz her yerde ve günde yalnızca bir kez, her gün aynı saatte gerçekleştirebileceğiniz bir yöntemdir. Bu yöntem şu şekilde çalışır:

  • 10 dakika dinlenin
  • 10 dakika pompalama yapın
  • 10 dakika dinlenin
  • 10 dakika pompalama yapın

Beslenmenize Dikkat Edin

Bu kısmın iki farklı bölümü vardır.

  • Birincisi, süt tedarikini artırmanıza yardımcı olabilecek yiyecekler ve otlar,
  • İkincisi, besin seviyenizi korumanızın neden önemli olduğu.

Anne Sütünü Artırmak İçin Yiyebileceğiniz Yiyecekler ve Bitkiler

Tabii ki bu yiyecekler arasında öncelikle tahmin edebileceğiniz gibi yulaf ezmesi bulunmakta.

Keten tohumu, süt tedarikini arttırdığı kesin olan bir başka gıdadır.

Birçok anne çemen otu bitkisine de yönelir.

Laktasyon çayı karışımlarını, yonca ve yulaf samanı ile birlikte aktarlardan hap şeklinde temin edebilirsiniz. Aynı şekilde aktarlardan temin edebileceğiniz diğer ürünler; demir, B vitamini ve süt tedarikini artırdığı söylenen diğer mineralleri içeren bira mayasıdır.Denediğiniz bitkileri bir kenara not edin çünkü bazı yan etkiler yaşayabilir veya yaşamayabilirsiniz. İki durumda da bunların bilincinde olarak beslenmenize devam etmeniz büyük bir önem taşımaktadır. Eğer yan etki yaşayan biriyseniz diyet programı edinebilirsiniz ancak diyetinizde ciddi değişiklikler yapmadan önce doktorunuzla veya emzirme uzmanınızla konuşmanız oldukça önemlidir.

Anne sütünü arttırmak için beslenme düzeninizde bulunması gereken en önemlisi madde ise su tüketimidir. Anne sütünün yüzde 88'inin su olduğu göz önüne alındığında, mümkün olduğunca sık su almanız gerekir. Eğer sık su tüketimine alışkın değilseniz bu düzeni oturtmak için başlangıçta ulaşabileceğiniz makul bir hedef belirleyebilirsiniz.

Besinler Anne Sütü Temini İçin Önemlidir

Emzirmek kalori yakar ve vücudunuzdan besinleri alır. Neredeyse her tükettiğinizi, bebeğiniz ihtiyaç duyduğu kadar besin olmak üzere vücudunuzun bir yerinden alacaktır. Bu nedenle, yemeğinizde bol miktarda besin aldığınızdan emin olarak kendinize iyi bakmanız ve eksik olduğunuz durumlarda potansiyel olarak takviye almanız önemlidir. Protein, vitaminler, mineraller, bağışıklık güçlendiriciler, bunların hepsi enerjiyi yeniden kazanmanıza, toparlamanıza ve kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olmak için bulunurlar. Size de kendinize iyi bakmak kalır. Ve yeni bir beslenme rejimine başlamadan önce nasıl hissettiğiniz hakkında lütfen doktorunuzla konuşun. Belirli belirtiler, belirli eksikliklerin göstergesi olabilirler.

 

Düşük süt tedariki, emzirme maceranız boyunca gelip gidebilir. Anne sütünü artırmaya yönelik bu püf noktalar anneler için yıllardır işe yarıyor ve sizin için de işe yarayacağından eminiz. Hala düşük süt temini ile mücadele ediyorsanız ve başka semptomlar yaşıyorsanız, başka bir şey olup olmadığını belirlemek için doktorunuzla veya emzirme uzmanınızla konuşmanızın oldukça önemli olduğunu sakın unutmayın.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.