Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Anneler Günü'ne Özel Tüm Ürünlerde Sepette Net %25 İndirim!  Hemen Keşfet

0-3 Aylık Bebekler İçin Rehber: İlk 3 Ayda Bebeği Beslemek

Bebeklerin dünyaya geldikten sonraki hayatlarının ilk 18 ayında çok fazla şey olur. Bunlar beslenmeden uyumaya, fiziksel gelişimden zihinsel sıçramalara kadar değişen birçok temel durumdur. Unutmayın ki bebeğiniz sırf bunlardan dolayı bile olsa her gün bir değişim geçirir. Ona ve onun hızına yetişmek ve hatta yetişmeyi denemek sizin için çok zor olabilir. Bu yüzden tüm bu değişim sürecinin takibini hem daha iyi tutmanıza yardımcı olmak hem de bu konuya dayalı olarak size kolay erişilebilir bir kaynak sağlamak için bebeğinizin gelişimini ve süreçlerini yaşlara ve aşamalara göre parçalara ayırdık. Tabii ki, aşağıda yer alan bu bilgiler her şeyi kapsamaz bu sebepten küçük çocuğunuz hakkında her şeyi öğrenmek için mümkün olduğunca çok kaynak kullanmanızı öneririz.

Açlık İpuçları

  • Kafasını sağa sola sürekli olarak hareket ettirmesi
  • Ağzını açması veya dudaklarını şapırdatması
  • Ellerini ağzına doğru götürmesi
  • Anne memesine sokulmak istemesi
  • Dudaklarını büzüştürmesi
  • Dillerini dışarı çıkarması
  • Kollar ve bacaklar kucaklarına doğru çekilir

Unutmayın ki ağlamak, açlığın geç bir işaretidir. Bu sebeple önceki belirtileri dikkatle izlemeniz büyük bir önem taşımaktadır.

Bebeğiniz Yeterince Yemek Yiyor Mu?

İlk 3 gün: günde 1-3 kere idrarlı ve dışkılı bebek bezi olur

Sonraki 4-5 gün: günde 6’nın üzerinde idrarlı bebek bezi ve 3’ün üzerinde dışkılı bebek bezi olur

Sonraki 1 ay: günde 4-6 kere idrarlı bebek bezi olur. Bu zamanlarda artık dışkılı bebek bezi sayısı azalır ve günler atlayabilir.

Dışkı Rengi

İlk birkaç gün: Koyu kahverengi veya siyah olan dışkı sonrasında açık yeşile doğru ilerler.

 

Yaşamının ilk birkaç ayında, bebekler büyük ölçüde talep üzerine beslenecektir. Yani, dilerseniz bir beslenme programı oluşturana kadar bebeğiniz size yemek zamanının geldiğini bir şekilde söyleyecektir. Bu esnada gece beslemeleri gündüze göre daha planlı, 2-3 saat aralıklarla ve ardından da 3-4 saat aralıklarla yapılabilir. Bebeğiniz her seferinde daha az ve daha sık besin almaya başlayacak ve yaklaşık iki hafta içerisinde bu düzen oturacaktır. Bebeğinizin sağlıklı büyümesi için vitaminlere ek olarak kalsiyum, yağ, demir, protein, karbonhidrat ve çinkoya da ihtiyacı vardır. Bunların tümü anne sütünde ve mamada bulunduğundan yeterli anne sütünün veya mamanın bebek için çok önemli olduğunu unutmayın.

Emzirme Tekniklerini ve Pozisyonlarını Öğrenin

Biberonla besleme yapacaksanız, ‘’biberon emziği akış seviyesi’’ öğrenilmesi gereken önemli bir terimdir. Bebekler bazı tercihlerle doğarlar. Özellikle de öncelikle emziriyorsanız ve bir biberon emziği akış seviyesinin çok hızlı veya yavaş olup olmadığını bilmiyorsanız bunu kafaya takmanıza hiç gerek olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü küçük bebeğiniz bu durumu kendisi için kararlaştırarak size bildirir. Dr. Brown's biberon emziği akış seviyeleri yazımızı okuyarak daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Biberonla Besleme Tekniklerini ve Pozisyonlarını Öğrenin

Bebeğin başlangıçta günde en az sekiz kez beslenmesi gerekirken, bebeğin açlık ipuçlarını öğrenmek, başka bir beslenme dönemi için ne zaman hazır olduklarını bilmek adına önemlidir. Bunu öğrenmek biraz zaman alabilir, bu nedenle her beslemede daha önce ne yaptığını ve bebeğinizin en sık kullandığı ipuçlarını belirlemenizin size yardımcı bir çözüm olup olmadığını not edin. Ayrıca, uykuya dalma veya tatmin olmuş görünme gibi bebeğin beslenmesinin bittiğine dair ipuçlarına dikkat etmek de isteyebilirsiniz.

Süt Arzını Artırmanın Püf Noktalarını Öğrenin

Bebeğin yeterince beslendiğini birkaç şeye dayanarak bilebilirsiniz. Mama ve biberonla beslemeyi tercih ederseniz, her beslemede kaç ml beslendiğini takip edin; İlk üç ay boyunca bebeğiniz ile birlikte olamayacaksanız, aynı bilgileri bakıcısından da talep edebilirsiniz. Sadece emziren anneler için, kirli çocuk bezlerinin ve kilo alımının takibi önemlidir. Nasıl beslediğinizden bağımsız olarak, genel sağlıklarını ve büyümelerini izlemek harika bir yoldur. Yenidoğan dışkıları oldukça kötüdür (görünüm ve koku bakımından), katran gibi görünür. Ancak kısa bir süre sonra , dışkının rengi sarıya dönecek ve dokusu da yumuşayacaktır.

Bütün bunlara ek olarak, gerçekten dikkat edilmesi gereken önemli bir şey var: Her bebek farklıdır. Bu kılavuz, bireysel bebeğinizin nüanslarını ve onları kendisi yapan şeyleri bulmanıza yardımcı olacak bir başlangıç ​​noktası bulmanız için var. Çocuk doktorunuzu ve emzirme danışmanınızı her zaman bilgilendirin ve bebeğinizin beslenmesiyle ilgili endişelerinizi onlarla tartışmayı unutmayın.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.