Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

23 Nisan'a Özel Tüm Ürünlerde Sepette %23 İndirim!

0-3 Aylık Bebekler İçin Rehber: Bebeklerde İlk 3 Aydaki Fiziksel Gelişim

0-3 Aylık Bebekler İçin Rehber: Bebeklerde İlk 3 Aydaki Fiziksel Gelişim

Bebeğin dünyaya geldikten sonraki hayatının ilk 18 ayında çok fazla şey olur. Bunlar beslenmeden uyumaya, fiziksel gelişimden zihinsel sıçramalara kadar büyük bir alana yayılmış şeylerin tamamıdır. Yani bebeğiniz -özellikle bu süreçte- her gün birçok açıdan birçok değişime uğruyor. Tüm bunlara ayak uydurmak ise sizin için çok zor olabilir, bu yüzden hem bu süreçte daha iyi bir yardımcı olmak hem de konuya dayalı olarak size kolay erişilebilir bir kaynak sağlamak için bebeğinizin bu serüvenini takip edebileceğiniz ‘yaşlar ve aşamalar’ı belirli parçalara ayırdık. Tabii ki, bu listeleme her şeyi kapsamayacağından dolayı, bebeğiniz hakkında her şeyi öğrenmek için mümkün olduğunca çok kaynak kullanmanızı öneririz.

Bebek Rehberinde bu defa, üç aya kadar olan zamanında doğan yenidoğanlar için beslenme, uyku, fiziksel gelişim ve zihinsel/duygusal gelişimi ele alacağız. İşte başlıyoruz!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                  0-3 Aylık Bebeklerde Fiziksel Gelişim Süreci

                                                                  3 Ana Gelişim Dönemi

3-6 Haftalık Süreçte

  • Bebeğinizin sindirimi iyileşir
  • Gerçek gözyaşları ile ağlamaya başlar
  • Kafatası büyür

7-9 Haftalık Süreçte

  • Ellerini ve diğer vücut parçalarını keşfeder
  • Daha fazla yüz ifadesi yapmaya başlar ve mimikleri gelişir
  • Uyaranlara fiziksel olarak yanıt vermeye başlar

10-12 Haftalık Süreçte

  • Pürüzsüz derecede geliştirilmiş koordinasyon becerileri olur
  • Kafatası büyür ve kafa şekli oturmaya başlar
  • Görüşü iyileşir

Bebeğinizin Gelişimini Nasıl Destekleyebilirsiniz?

  • Karnının üzerinde daha fazla yatmasına veya herhangi bir şeyler yapmasına izin verin
  • Grup olarak veya tek başına oyun oynamasına olanak tanımak
  • Sesler, dokular ve manzaralar ile daha fazla ilgilenin ve zaman geçirin

Dr. Brown’s oyuncakları, emzik ve diş kaşıyıcı tutucuları ile bebeğinizi yatıştırarak rahatlatabilirsiniz. Oyuncakların yumuşak, çok dokulu malzemesi bebeğinizin parmaklarını keşfetmesi için mükemmel seçeneklerdir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dünyaya geldikten sonraki hayatlarının ilk üç ayı boyunca bebekler çok fazla büyüme yaşar ve bunların tamamını göremeyebilirsiniz. Ancak bir gün bebeğinizin ağladığını duyduğunuz zaman, artık gerçek gözyaşları dökmeye başladığını fark edebilirsiniz. Kafalarının büyüdüğünü gözlemleyebilirsiniz, birkaç hafta sonra tekrardan büyüdüğünü görmeniz mümkün. Aniden birden fazla komik surat şekilleri yapmaya başlayacak ve önce ellerine bakarak sonra da onları kullanarak aşırı miktarda zaman harcayacaktır. Çok yakında da, bu sarsıntılı hareketler daha yumuşak hale gelecek ve gerçekten ilk kez bir şeyler gördüklerini anlayacaksınız. Karınlarının gıdıklanmasını sevdiklerini ama bacaklarında bundan nefret ettiklerini ve onlara iyi gelen şeyin gerçekten uzun bir masajdan başka bir şey olmadığını öğrenebilirsiniz. Kısacası, bebeğiniz fiziksel bedenini ve etrafındaki dünyayı kucaklamaya başlayacak ve siz de tüm bunlara yavaş yavaş tanıklık edeceksiniz.

Bu haftalarda, bebeğiniz içsel olarak da büyük fiziksel dönüşümlerden geçiyor olacak. Dünyaya ilk geldiklerinde, bebeklerin sindirim sistemi tam olarak bizimki gibi işlemez. Bu sebeple de tükürme, geğirme ve gaz ile ilgili sorunlar yaşayabilirler. Dr. Brown's Anti-Colic biberonları, biberonla beslenirken bebeğinizin karnına hava girmesini önleyerek bu karın sorunlarını azaltmaya yardımcı olur.

Bebeklerde Asit Reflü Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin

Bebeğinizin gazını çıkarmaya veya karnındaki gazı dışarı çıkarmaya yardımcı olarak karnında sıkışan havayı serbest bırakmasına yardımcı olabilirsiniz. Bebeğinizin yardıma ihtiyaç duyacağı diğer şeyler arasında, henüz başını çevirmekten fazlasını yapacak kas gücüne sahip olmadığı için başını ve vücudunu desteklemek yer alır. Ve bu kesinlikle önem vermeniz gereken bir konudur.

Gaz Çıkarma Rehberimizle Bebeğinizin Gazını Gidermesine Yardımcı Olun

Hatırlanması gereken bir diğer önemli şey, ilk üç ay boyunca bebeğinizin birçok fiziksel değişiklik geçirdiği ve bunların hızla gerçekleştiğidir. Bebeğinize farklı oyuncaklar, çok sayıda farklı doku, parlak ya da zıt renklere sahip diğer öğeleri sunarak bu gelişmeyi teşvik etmeye ve desteklemeye yardımcı olabilirsiniz. Bebeğiniz için geniş bir müzik yelpazesi belirleyip bunları çalın ve onu yeni kokularla tanıştırın. Yaşlandıkça daha fazla denetlenen karın kaslarını oluşturmasına izin verin. Onunla beraber bir sürü saçma sapan oyuna katılın ve ona bir şeyleri de kendi başına keşfetmesi için zaman verin.

 

Her zaman olduğu gibi, bu kılavuz size bebeğinizin bu dönemde neler yaşayabileceği hakkında genel bir fikir vermek içindir. Unutmayın ki her bebek farklıdır ve hem fiziksel hem de duygusal olarak farklı şekillerde gelişecektir. Siz ve doktorunuz, bebeğinizin mükemmel bir hızda büyümesini sağlamak için birlikte çalışabilirsiniz. Ve sormak istediğiniz sorular için web sitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.